lördag 5 februari 2011

så god marmelad

Vi gjorde lite saft igår och det mesta fick dottern behålla, och så gjorde vi en marmelad på apelsiner, citron och vanilj och det var bland det godaste vi smakat. Så vi bestämde oss för att köra en omgång till nästa helg. Receptet på marmeladen tog jag från Mimmis Mammaliv och så här gjordes den;

6 “söta” citrusfrukter (t.ex apelsiner, clementiner)
1 citron
1 tsk vaniljpulver/1 vaniljstång (skårad, urskrapad)
3 dl vatten
4-5 dl syltsocker

Skrubba ett par av frukterna noga och skala bort det översta skalet. Lägg i en stor kastrull. Skär loss fruktköttet från alla frukterna (inget av det vita), dela i bitar och lägg tillsammans med skalet i kastrullen. Mixa blandningen med stavmixer. Lägg i vaniljen, häll på vatten och blanda ner syltsockret. Låt blandningen därefter sjuda i 10-15 minuter tills den klarar ett marmeladprov. Fiska upp resterna av vaniljstången, skumma eventuellt av och häll på burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar