tisdag 2 februari 2010

mer slängd mat

en fjärdedels burk rödbetor och två paket torrjäst åkte i soporna idag. Nu var detta alldeles för gammalt och långt före jag insåg att jag måste ha koll på min mat så inget slängs, så från och med nu hoppas jag att det slut med "sop-maten".

För övrigt vilar jag munnen på annan ort. Lever på hotell, dvs hos delsbon och sparar både mat, el och får en stunds sällskap ikväll.

1 kommentar:

  1. Stackare, det där lät inte kul. Tur du får tid att läsa böcker och annat pyssel.

    Jag har klarat mig lindrigare undan, för vid lek med brorsan för många herrans år sedan slog jag ut flisor ur framtänderna, som jag fått laga med jämna mellanrum. Så illa som tandläkarskräck har jag väl inte, men näst senast jag lagade hål så gjorde inte tandläkaren rent ordentligt bara för att jag har så svårt att andas under tiden de grejar. Om de då dessutom är tjuriga så gör det ju inte saken bättre. Jag vill veta vad som händer ...

    Vad gäller att slänga mat så får man nog räkna med att man missar ett och annat om man inte är värsta superkontrollanten, och dit vill åtminstone inte jag nå.
    Däremot så har jag skrivit ner allt jag har i frysen för att successivt göra åt saker. Visst kommer det komma en del nytt också, men det blir ju typ fisk, kyckling och räkor som jag gör åt med jämna mellanrum. Imorgon blir det någon form av köttbitar som pojkvännen lagt ner. Det blir väl en överraskning att se vad alla hans små påsar i min frys innehåller. Jag försöker ju köpa lagom stora förpackningar så jag gör åt allt på en eller två rätter medan han verkar älska att ha slattar i frysen som glöms bort ...

    SvaraRadera